Wat is osteopathie?  
  Indicaties  
  Behandelingen  
  Tarieven  
  Over ons  
   
  Behandeling
   
  Onderzoek en behandeling.

Bij het eerste consult vindt een uitgebreid vraaggesprek plaats, teneinde de gezondheidsproblemen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Zo kan de ontstaanswijze van de klacht beter achterhaald worden. Daarna worden alle bewegingssystemen getest op beweeglijkheid, om erachter te komen waar zich blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam bevinden die met de klachten verband houden. Zelfs minuscule bewegingsbeperkingen kunnen aanzienlijke gevolgen hebben. Doorgemaakte ziekten, operaties en trauma’s kunnen hierbij van belang zijn.

De behandeling is gericht op het verhelpen van de bewegingsbeperkingen t.g.v. de primaire oorzaak en de compensaties. Een groot aantal specifieke behandelingsmethoden wordt gebruikt om de gevonden bewegingsbeperkingen te behandelen. Daarbij wordt uitsluitend met manuele (met de handen) technieken gewerkt, dus er komen geen apparaten of medicijnen aan te pas.

De periode tussen de behandelingen kan variëren van 1 week tot 3 maanden. Deze tijd heeft het lichaam nodig om tot een nieuw evenwicht te komen. Meerdere behandelingen zijn soms nodig om een optimaal evenwicht te bereiken. Na de behandeling moet het lichaam de tijd en de kans krijgen om zijn zelfgenezende krachten ten volle te ontplooien om het probleem zelf op te lossen (zelfgenezing).

Osteopathie is een behandelwijze die het bewegingsapparaat, het orgaanstelsel en het zenuwstelsel behandelt. Daarom kan osteopathie goed samenwerken met andere disciplines in de gezondheidszorg.

   
  Osteopathie Roermond · Godsweerderstraat 2b - 6041 GH - Roermond · Tel. +31 (0) 475 310992 · E-Mail: info@osteopathieroermond.com Privacy policy